De grote broer

0
17159
zorgverhaal

Ik ben aan het zorgen in een gezin waar een tweede kindje is geboren en waar ik heldhaftig word bijgestaan door de grote broer van bijna 4. Hij schaamt zich er allerminst voor om tijdens het bad ritueel van zijn kleine broertje het ‘extra hulpenschortje’ vanuit mijn tas te dragen. Meestal vinden meisjes dat heel leuk en halen jongens er hun neus voor op, maar de grote broer niet hoor, hij vond het prachtig. Op dag 3 kom ik ’s morgens aanlopen en tref vader bij de voordeur aan. Hij staat me duidelijk op te wachten en ik zeg: “Goede morgen, vorm jij vanmorgen het welkomstcomité?” Waarop hij antwoordt: “Nou nee, dat doet de grote broer, hij wil persé de deur voor jou open doen, dus ik moest alvast weg gaan.” Nou, als dat geen speciale bediening is, weet ik het niet meer. Dus ik bel aan………… GEEN GEHOOR!

Wil jij m’n billen even afvegen?

Vader: “Ja kijk, DAT bedoel ik dus. Leer mij m’n zoon kennen!” Ik, niet voor één gat te vangen, bel nog een keer aan en roep door de brievenbus: “Oehoe grote broer, ik ben het, zuster Joke!” Direct komt er reactie vanachter de voordeur: “Ja zo-ho, ik moet eerst even plassen!” Vader weer: “Maar doe dan eerst de deur even open voor Joke.” Grote broer: “Nee, ik ga eerst plassen en dan doe ik de deur open.” Vader was er dus op voorbereid! Nadat hij met de sleutel de voordeur heeft open gemaakt, kon ik naar binnen stappen. Daar zat de grote broer heerlijk op de wc en vroeg met zijn allerliefste stemmetje: “Wil jij zo m’n billen ff afvegen?”

Nou, als DAT geen warm ‘welkom’ genoemd kan worden!

Door: Joke

[mc4wp_form id=”15491″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

3 + 6 =