63% van de Nederlanders voorstander wetsvoorstel voltooid leven D66

0
1457

Een ruime meerderheid is ervoor om mensen die hun leven als voltooid beschouwen niet in de kou te laten staan maar professionele, medische hulp te bieden. Dat blijkt uit onderzoek dat de NVVE in het kader van de Week van de Euthanasie door onderzoeksbureau Motivaction heeft laten uitvoeren, zo meldt de NVVE.

Voorstanders van het wetsvoorstel vinden dat mensen die hun leven als voltooid ervaren, recht hebben op zelfbeschikking. Het gaat er voor hen vooral om wat deze mensen zelf willen en niet hoe anderen daar tegenaan kijken. Zonder deze wet worden mensen met een voltooid leven in hun optiek gedwongen om verder te leven in omstandigheden waarin zij niet willen verkeren. Ook vinden voorstanders dat mensen die hun leven als voltooid ervaren op een waardige manier uit het leven moeten kunnen stappen.

Lees verder op www.nationalezorggids.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

38 − = 36