Wat is gezond in de supermarkt en wat niet? ‘Mensen zijn volledig de weg kwijt’

0
4506

In de supermarkt schreeuwen duizenden producten om je aandacht: het ene is light, het andere bevat toegevoegde vitamines en het derde heeft een indrukwekkend keurmerk. Maar is het allemaal waar wat ze beloven? Loethe Olthuis schreef er een boek over: de ‘Zin en onzin in de supermarkt’. “Mensen worden gek van al die berichten over gezonde voeding.”

“De grootse misleiding in de supermarkt vind ik de zuiveldrankjes voor kinderen. Het wordt verkocht met ronkende teksten als ‘met toegevoegd calcium en vitamines'”, zegt Loethe. “Maar er zit gewoon heel veel suiker in.”

“Vitaminewater is net zoiets. Dat is gewoon water met wat suiker of zoetstoffen. Het is helemaal niet gezond, alleen maar duur. Water met een smaakje kan je ook gewoon zelf maken met een schijfje citroen of wat munt in kraanwater te doen. Lekkerder en veel goedkoper. Bovendien krijg je vitamines heel eenvoudig binnen uit andere dingen. Zo zit vitamine C zelfs in friet. Al moet je daar ook niet teveel van eten, want er zit ook heel veel vet en zout in.”

Lees verder op rtlnieuws.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

8 + 1 =