‘Huisarts te voorzichtig met euthanasie’

0
5816
Huisarts te voorzichtig met euthanasie

Sommige artsen laten patiënten die om euthanasie vragen in de kou staan. Ze zijn zo bang de wet te overtreden dat ze patiënten te snel doorverwijzen naar de Levenseindekliniek. Dat zegt Agnes Wolbert, de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE).

“Het is voor huisartsen de afgelopen twintig jaar een gewoonte geworden om te zeggen: als het complex wordt, verwijs ik door. Die reflex moeten ze onderdrukken”, zegt Wolbert in een interview met NRC Handelsblad. Ze zegt dat het voor mensen belangrijk is dat euthanasie in hun vertrouwde praktijk kan worden uitgevoerd. Als dat niet kan, laat de huisarts ‘zijn patiënt met lege handen staan’.

Lees verder op www.rtlnieuws.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

7 + 2 =