Je kop leeg. Hoe moet dat?

0
2376

Eindelijk. Vakantie! Maar wat betekent vakantie nu eigenlijk?

  • Is vakantie dan niet meer aan je werk denken?
  • Is vakantie dan even je hoofd leeg maken van alle rompslomp van werk?
  • Is vakantie dan er even tussen uit en op andere gedachten komen?
  • Is vakantie dan even de aandacht aan je partner besteden?

Voor ik mijn hoofd leeg heb en in de vakantie modus zit, ben ik twee weken verder. Je kunt dus wel stellen dat ik dan maar drie dagen vakantie heb, eigenlijk!

  • Hoe maken jullie je hoofd leeg?
  • Hoe laten jullie het werk het werk?
  • Hoe komen jullie ervan af?

Ik word nog één keer met het werk geconfronteerd omdat mijn collega afscheid nam. Ze hebben er foto’s en filmpjes van gemaakt en die in onze groepsapp gegooid. Was leuk om te zien. Jammer dat ik er niet bij was.

Ja, je hoofd leeg maken? Hoe doe je dat? Uitslapen, later van bed en later naar bed? Lekker, elke ochtend om 9.30 uur buiten in de zon aan het ontbijt. Komt zo je hoofd leeg? Je eet wat meer en drinkt wat meer. Het zorgt er niet direct voor dat je hoofd leegraakt. Maar het ontspant wel. Langs het strand wandelen, letterlijk en figuurlijk uitwaaien; werkt dat wel? Wel leuk om te doen, in elk geval! Nog even bij het strandpaviljoen langs? Heerlijk in de zon liggen op het strand en een frisse duik in zee om af te koelen?

In de avond even BBQ-en op onze Cari du Chef. Mooi stukje vlees erop. Lekker op de fiets door het Noord Hollands landschap. Lekker een bakje cappuccino bij een restaurantje. In de avonden lekker lang licht, lekker buiten onder de luifel boekje lezen, kaarsje aan en een toastje erbij met een glaasje wijn.

Ja, dan doe je dit twee weken en ik kwam ook na die twee weken er pas achter dat ik niet meer wist welke dag het was. Hey, is dat dan het vakantiegevoel?

Ik heb volgens het CAO recht op drie weken vakantie. Voor ik in de vakantie modus zit, ben ik twee weken verder. Gaan die drie weken volgens het CAO dan pas in? Dan heb ik nog twee en halve week te goed. Moet morgen maar even navraag bij mijn leidinggevende doen of ik nog twee en halve week weg mag blijven? Misschien voor de volgende CAO onderhandelingen: twee weken de kop leeg maken en aansluitend drie weken vakantie? Ik vind het een goed idee!

Moet je nog op vakantie? Dan wens ik je veel plezier. Misschien heb je iets aan mijn tips om je kop leeg te krijgen gehad? Geniet er in elk geval van!

Door Tido Bos

Kijk voor meer verhalen op zijn blog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

65 + = 66