Reinier de Graaf ziekenhuis start wervingscampagne hbo-verpleegkundigen

0
2598
wervingscampagne

Hoewel het aantal studenten hbo-verpleegkunde de afgelopen jaren zijn gestegen, zijn deze aantallen nog niet voldoende om in de toekomst voldoende zorg te bieden. Ziekenhuizen vragen steeds meer van hun verpleegkundigen door de toegenomen complexe zorg. Daarom is het Reinier de Graaf ziekenhuis samen met opleidingsinstituut Avans+ gestart met een wervingscampagne voor verpleegkundigen.

Met de campagne Zorg voor Verpleegkundigen willen de initiatiefnemers het beroep verpleegkundige aantrekkelijker maken en ervoor zorgen dat patiënten ook in de toekomst de juiste zorg krijgen.

Hbo-v opleiding in 1,5 jaar

Het ziekenhuis biedt een 1,5 jaar durende verkorte opleiding hbo-v aan. De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen die al een mbo opleiding op zak hebben. De studie wordt volledig betaald door het ziekenhuis en wordt gevolgd in het ziekenhuis, naast hun reguliere werkzaamheden. Het ziekenhuis richt zich niet alleen op de instroom van nieuwe verpleegkundigen, maar ook op het behoud van het huidig verpleegkundig personeel. Ook zij krijgen de ondersteuning om zich verder te professionaliseren en sterker te positioneren.

Carina Hilders, directeur van Reinier de Graaf, wil patiënten steeds meer betrekken bij hun behandelingen en als ziekenhuis de verbinding aangaan met partners binnen de ketenzorg, zoals huisartsen en verzorgingstehuizen. In deze complexe situaties kunnen hbo-verpleegkundigen volgens Hilders de regie pakken.

Beroepsvereniging voor verpleegkundigen V&VN juicht al langer samenwerkingen tussen zorginstellingen en opleidingsinstituten toe om zorg in de toekomst veilig te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

3 + 6 =