Beste zorgidee 2017

0
819

Het Beste Zorgidee is een jaarlijks terugkerende uitreiking. Het is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ. De winnaar van 2017 is de trapleuningverlenger, dit werd gisteren bekend gemaakt. Het hulpmiddel kan over het einde van de trapleuning geschoven worden. Hierdoor kunnen mensen die slecht ter been zijn bovenaan de trap, waar de leuning dus eigenlijk ophoudt, toch houvast hebben.

Naast het winnende idee waren er natuurlijk nog veel meer aanmeldingen. Een paar van die ideeën waren een armband die het dragen van een chemo-infuus comfortabeler moet maken en een app waarmee net bevallen vrouwen weer snel fit kunnen worden.

De broers Jeremy en Joel Blom zijn de bedenkers van het winnende idee. Beide zijn fysiotherapeuten uit Zeewolde. Zelf wisten ze al zeker dat hun idee het beste was, en ze kregen nog gelijk ook. De uitvinding van de broers was één van de bijna 500 inzendingen en werd door de jury bij de laatste drie gekozen. Traplopen is voor mensen met bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup erg lastig. Vooral door het feit dat zij zich bij de laatste twee treden niet meer kunnen optrekken. Dit viel ze al geruime tijd op en dus besloten ze hier iets aan te gaan doen. Met het door hen ontworpen verlengstuk kan de traploper zich wél optrekken aan de laatste twee treden. De jonge broers (21 en 27 jaar) ontvingen de prijs gister uit handen van jurylid en oud-zwemmen Pieter van den Hoogenband.

Bron: Nationale Zorggids & Algemeen Dagblad

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER