Bezuinigingen wijkverpleegkundigen van tafel

0
3281
Maaltijdrel serviceflat loopt totaal uit de hand: 'Zoveel onrust is echt uniek'

Het Kabinet en de Kamer gaan geen bezuinigingen doorvoeren voor de wijkverpleegkundigen. In het Regeerakkoord stond een bezuiniging van 100 miljoen euro op de wijkverpleging gepland. PVDA-leider Lodewijk Asscher diende namens de voltallige oppositie een motie in om de bezuinigingen op wijkverpleegkundigen te schrappen. De motie werd gesteund door de SP, GroenLinks, 50Plus, de Partij voor de Dieren, Denk, Forum voor Democratie en de PVV.

‘Bezuiniging wijkverpleegkundigen niet oké’
Asscher schreef eerder een brandbrief aan het nieuwe kabinet: ‘Veel wijkverpleegkundigen gaan gebukt onder een te hoge werkdruk. Daarom moet er meer ruimte komen zodat ze hun werk goed kunnen doen. Het is voor ons dan ook onverteerbaar dat er in het Regeerakkoord een bezuiniging van 100 miljoen op de wijkverpleging staat. In een tijd van cadeaus aan multinationals, van overschotten op de begroting; in zo’n tijd is een bezuiniging op wijkverpleegkundigen niet oké.’

‘Geef wijkverpleegkundigen zekerheid en waardering’
Asscher vroeg in de brief om de voorgenomen bezuiniging van 100 miljoen euro te schrappen en om ouderen, zieken en gehandicapten de zekerheid te geven van goede zorg aan huis. Ook benadrukt hij dat er steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd thuis wonen en afhankelijk zijn van wijkverpleegkundigen voor hun medicijnen en dagelijkse zorg. Daarom is er de afgelopen jaren extra geld uitgetrokken voor de wijkverpleging. Asscher wil dat wijkverpleegkundigen de zekerheid en waardering krijgen die ze verdienen en dat ouderen, zieken en gehandicapten zeker zijn van goede zorg.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

+ 1 = 11