Dag van de Mantelzorg

0
1191
mantelzorg

Vandaag, vrijdag 10 november 2017, is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag die jaarlijks terugkeert. Op deze dag zet Mezzo, samen met de rest van Nederland, alle mantelzorgers in het zonnetje.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig én onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Dit is erg intensief, vooral als de zorg wordt uitgeoefend naast de ‘normale’ baan. Reden genoeg dus om deze speciale groep mensen vandaag in het zonnetje te zetten.

Er worden verschillende activiteiten en acties georganiseerd. Zo word er deze dag het ‘Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten’ gepresenteerd. Dit is een mozaïek waarin allerlei mooie mantelzorgmomenten worden verzameld. Denk aan momenten van geluk, dankbaarheid, kippenvel, lachen, betekenis of herinneringen. Daarnaast zijn er door heel Nederland allerlei activiteiten georganiseerd. Benieuwd wat er bij je in de buurt te doen is? Klik dan hier.

Ken jij een mantelzorger in je omgeving?! Verras hem of haar op deze speciale dag!

Bron: Dag van de Mantelzorg

LAAT EEN REACTIE ACHTER