Levensverwachting gaat omlaag

0
3798

De levensverwachting is lager dan verwacht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt op basis van de voorspelling een AOW-leeftijd; leeftijd waarop mensen hun basispensioen ontvangen. Vorig jaar werd er voorspeld dat mensen 85,7 jaar oud werden. Dit jaar is dat bijgesteld naar 85,5.

Gaat dan de AOW-leeftijd ook omlaag?
Helaas gaat dit niet op. Er is namelijk in 2012 afgesproken dat de pensioenleeftijd stijgt als de levensverwachting ook stijgt. Zo’n verhoging wordt normaal gesproken vijf jaar van tevoren aangekondigd. Op het moment dat de levensverwachting daalt, dan blijft de AOW-leeftijd gelijk. Vooralsnog betekent dit dus wie in 2023 met 67 jaar en 3 maanden AOW krijgt, hier iets minder lang van kan genieten. Het goede nieuws is dat de AOW-leeftijd waarschijnlijk niet verder omhoog gaat.

Betere levensomstandigheden
In 1956 was de levensverwachting vijf jaar lager. Dit is het jaar waarin de Algemene Ouderdomswet werd aangenomen. De stijging heeft sindsdien, op kleine dalingen na, altijd doorgezet. Dat komt door betere omstandigheden als technologie, betere hygiëne, voeding en medische kennis.

Bron: RTLnieuws.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER