Rotkind

0
1634

Bij het begeleiden van kinderen met een beperking kwam ik terecht bij Jermay, een mooi mannetje van vierenhalf jaar oud. Hij woonde op dit moment bij oma, omdat zijn zwangere moeder even niet voor hem kon zorgen. Zijn vader was niet meer in beeld en de stiefvader was ook niet meer in het gezin aanwezig.

Op een dag kwam ik bij hem. Zijn moeder bleek te zijn bevallen en hij had zijn halfbroertje mogen zien. Jermay vond het maar niets en zijn broertje heette Rotkind zei hij. Ik vertelde hem dat ik niet dacht dat broertje zo’n naam had gekregen, terwijl Jermay zo’n mooie naam had… Hij heette echt ROTKIND!!! Geen speld tussen te krijgen. Na mijn uurtje begeleiding maar even nagevraagd. Baby had de naam Rochind, uitgesproken als ‘rotsjind’. En ja, als je gehoor dan niet helemaal goed is en je een verstandelijke beperking hebt… Gelukkig is hij weer bij mama en broertje, en gaat het (redelijk) goed.

Geschreven door Irma

LAAT EEN REACTIE ACHTER