Zorgmedewerkers ontevreden over vroegte eindejaarsuitkering

0
26376
eindejaarsuitkering

Zorgmedewerkers in CAO VVT kregen deze maand al hun Eindejaarsuitkering/13e maand betaald. Tot grote ontevredenheid van een aantal medewerkers: zij kregen veel minder dan andere jaren.

Eindejaarsuitkering
Cao partijen hebben in de CAO VVT 2016-2018 afgesproken dat de Cao-partijen dat de eindejaarsuitkering (EJU) in een aantal stappen wordt verhoogd tot een volwaardige 13e maand. Daarnaast hebben de Cao-partijen afgesproken om de EJU met ingang van 2017 uit te betalen in november. Hiermee zou worden gerealiseerd dat werknemers ruim voor de feestdagen over de EJU kunnen beschikken.

Deze verandering in de uitbetaling betekent ook dat de opbouwperiode verandert. De EJU die wordt uitgekeerd in 2017 kent een opbouwperiode van januari 2017 tot en met november 2017. De EJU die in 2018 en latere jaren wordt uitgekeerd, kent een opbouwperiode van december van het voorgaande jaar tot en met november van het jaar waarin de EJU tot uitkering komt.

Weerstand
Toch zijn er medewerkers die weerstand bieden. Dit jaar krijgen ze niet twaalf maanden uitbetaald, maar elf maanden. Er mist dus een gedeelte dat pas volgend jaar uitgekeerd kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER