Zorgverzekering 2018: meer betalen, minder vergoed

1
3525

Vandaag is de laatste dag dat zorgverzekeraars hun premies voor volgend jaar bekend kunnen maken. Voor de meeste zorgverzekeraars geldt dat het basispakket met en paar euro per maand zal stijgen.

Minder vergoed

De afgelopen jaren is een trend gaande, die de komende jaren doorzet. Men zoekt goed uit wat er in het pakket zit waardoor we bewust worden van wat we mogen opmaken en wat niet. Vroeger was de gedachtegang anders: “Ik ben verzekerd, mocht er iets misgaan dan kan ik het gebruiken”. Mede hierdoor worden veel behandelingen volgend jaar minder vergoed. Zo hebben we recht op 27 behandelingen bij de fysiotherapeut in plaats van 36. Onbeperkt fysiotherapie zal verleden tijd zijn. De verzekeraar gaat hier nu grenzen aan stellen. Een ander voorbeeld is dat, wanneer men dit jaar 100 euro vergoed kreeg voor een bril of lenzen, dit volgend jaar nog maar 75 euro zal zijn.

Aanvullende verzekering

Steeds minder mensen hebben een aanvullende verzekering nodig (in 2007 was dit percentage 93 en dit jaar 84. Mensen die wél een aanvullend pakket nemen, hebben deze zorg ook nodig. De gezondere mensen betalen hier dus steeds minder aan mee, waardoor de verzekeraar hier ook minder aan verdient. Hierdoor stijgen de premies, maar gaan de vergoedingen omlaag.

Zoek goed uit waar je wel en niet recht op hebt. Als je niet tevreden bent met je vergoedingen, is het toch handig om voor het einde van het jaar over te stappen naar een andere verzekeraar of je pakket te wijzigen.

Bron: RTL nieuws

1 REACTIE

  1. […] Eerder werd door zorgverzekeraars beweerd dat de premies wel moeten stijgen, omdat de verzekeraar anders niets verdient. Vandaag maakt Een Vandaag bekend dat dit helemaal niet het geval is. Volgens Marcel Levi, voormalig bestuursvoorzitter bij het AMC, hebben zorgverzekeraars namelijk voldoende reserves om de premies te verlagen volgend jaar. Helaas doet niemand dit. Volgens Levi is er in totaal 5,6 miljard euro aan reserves.  […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER