Zorgstrijder Carin Gaemers meest invloedrijke vrouw 2017

0
700

Carin Gaemers is door het maandblad Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van 2017. Zij schreef samen met Hugo Borst het Manifest Scherp op Ouderenzorg om te strijden voor betere ouderenzorg. Met het manifest wonnen zij de Machiavelliprijs.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die een markante bijdrage hebben geleverd aan de communicatie tussen politiek, burgers en overheid.

Het duo is de actie gestart omdat veel ouderen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. De actie bracht een maatschappelijke discussie op gang. Vanaf volgend jaar trekt het kabinet jaarlijks 435 miljoen extra uit voor extra personeel in verpleeghuizen.

Opzij stelt elk jaar een Top 100 samen. De Top 100 bestaat uit tien top-10 lijsten in tien verschillende categorieën. Met de Top 100 wil het blad topvrouwen blijvend op de agenda zetten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER