Je huisdier mee naar het verpleeghuis!

2
4641
huisdier

De Tweede Kamer vindt dat patiënten die in het ziekenhuis, verpleeghuis of andere instellingen belanden vaker zijn of haar huisdier moet kunnen meenemen. Momenteel verkopen zorginstellingen haar patiënten nog te vaak nee.

Onder aanvoering van de Partij voor de Dieren wil de kamer dat het kabinet met zorginstellingen gaat praten over bovenstaande. PvdD-Kamerlid Femke Merel Arissen wijst op het feit dat veel mensen opknappen als ze hun huisdier bij zich hebben. Zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid doet dit goed. Zorginstellingen mogen zelf beslissen of ze huisdieren toelaten. Er is op dit moment nog veel verscheidenheid in de regels.

Bron: Nationale Zorggids

2 REACTIES

  1. Van mij mag het, maar ja als je al geen tijd genoeg hebt om de bewoners goed te verzorgen hoe moet dat dan met die dieren? Wie zorgt er voor als de bewoner dat zelf niet meer kan? Ik denk niet dat de familie drie keer per dag komt om fikkie uit te laten ? Het is nu al moeilijk om familie te laten participeren in de zorg rondom de bewoner. dus ik vind het prima maar dan moet het erg goed geregeld worden wat verzorging betreft van de dieren…. Dus eerst de randvoorwaarden goed regelen en dan pas de plannen goed keuren!

  2. In het verpleeghuis: Laat familie maar elke dag dan met het huisdier op bezoek komen, prima maar de realiteit is anders , familie komt niet zo vaak dus komt het op de schouders van de zorg terecht .
    En wat als zo’n beestje in huis z’n behoefte heeft gedaan, familie bellen?? Ook s’nachts ?
    De zorg heeft al genoeg taken , te weinig personeel en dan sta je straks ook nog een hond uit te laten omdat de zorgvrager niet kan en familie niet komt, nee dankjewel
    In een ziekenhuis hebben ze al moeite om de bacteriën buiten de deur te houden, laat staan als honden, katten, hamster ect naar binnen gelaten wordt., je kunt ook doorslaan hierin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER