Maak een eenzame oudere blij!

0
2405
eenzame

Het Nationaal Ouderenfonds doet een oproep; schrijf eens een kerstkaartje aan een eenzame oudere! Er zijn in Nederland nog heel veel ouderen die helemaal geen kerstpost ontvangen en Het Nationaal Ouderenfonds wil hierin verandering brengen. Om dit voor elkaar te krijgen worden naast vrijwilligers ook basisschoolleerlingen gevraagd in de pen te klimmen.

Het is de derde editie van bovengenoemde actie en het blijkt elk jaar beter te werken. Vooral de kinderen zijn enthousiast en versturen grote getallen met kaarten. Mede hierdoor is er dit jaar ook een speciale scholenactie georganiseerd waarbij leerlingen van de basisschool leren wat eenzaamheid bij ouderen betekent en dat je, met een relatief klein gebaar, al iets kunt betekenen voor een eenzame oudere.

Leraren krijgen een lespakket toegestuurd. Onderdeel van dit lespakket zijn de kerstkaartjes die beschreven kunnen worden. PostNL heeft de kaartjes ter beschikking gesteld. Ook zorgen zij ervoor dat de kaarten van de leerlingen bezorgd worden bij de ouderen. Bijna 1500 scholen hebben inmiddels al toegezegd mee te doen aan de actie. Er wordt een stortvloed aan mooie kerstwensen verwacht, uit alle hoeken van het land.

Vorig jaar werden al ruim 120.000 ouderen verrast met een kerstkaart. Dit jaar is het doel dit te overtreffen. Wil jij ook een eenzame oudere blij maken? Stuur dan een kaartje (gefrankeerd) vóór 18 december naar Stichting Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik. Meer informatie is te vinden op www.ouderenfonds.nl/stuur-een-kerstkaart.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER