Mensen met autisme steeds interessanter voor bedrijven

0
2330

Mensen met autisme worden steeds vaker ingezet voor een functie waarbij men gedetailleerd te werk moet gaan. Zo ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor mensen met autisme om aan het werk te gaan. 

Wanneer iemand autisme heeft zijn maar een paar aanpassingen nodig om goed aan het werk te kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een prikkelarme omgeving en één vast aanspreekpunt. Maar concrete en duidelijke afspraken zijn ook erg belangrijk om een goede werkomgeving te creëren voor mensen met autisme.

Talent

Voor de meeste werkgevers duiken mensen met autisme te diep in de materie en werken hierdoor niet efficiënt. Voor een aantal functies is dit juist een hele belangrijke en bruikbare eigenschap. Denk bijvoorbeeld aan de ICT. Mensen met autisme worden vaak in deze sector aangenomen, omdat zij juist goed zijn in het opsporen van foutjes in rapportages. Ook bij de overheid is er vraag naar mensen met autisme. Camerabeelden worden daar gescand op verdachten die te maken hebben met zware criminaliteit. Ook hier zijn mensen met autisme zeer waardevol. Zij traceren verdachten vaak die door andere collega’s over het hoofd worden gezien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER