30 miljoen voor omscholing oudere werklozen

0
3306
omscholing

De coalitie in de Tweede Kamer wil zo’n 30 miljoen vrijmaken voor omscholing van oudere werklozen. 12.500 werkzoekenden kunnen met dit geld een scholingstraject volgen voor een baan in een sector met een overschot aan vacatures.

D66’er Steven van Weyenberg vindt dat er veel te veel oudere werklozen zijn terwijl deze graag aan de slag gaan. Zonde, vindt van Weyenberg. “Het doet onrecht aan hun grote kwaliteit, ervaring en daarmee waarde op de werkvloer.”

VVD’er Dennis Wiersma zegt dat ondernemers springen om nieuw personeel. Tegelijkertijd zitten er nog zoveel mensen thuis. Volgens hem kunnen ondernemers de oudere werklozen na hun omscholing meteen inzetten.

“Het doet onrecht aan hun grote kwaliteit, ervaring en daarmee waarde op de werkvloer.”

De coalitiepartijen zullen het plan inbrengen wanneer de Tweede Kamer gaat debatteren over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierin wordt gesproken over de krapte op de arbeidsmarkt terwijl de langdurige werkloosheid nog niet sterk afneemt.

Scholingsvoucher
In 2017 kon men een scholingsvoucher aanvragen voor kansrijke beroepen. Als je de voucher toegekend krijgt dan krijg je 2500 euro voor een opleiding in een kansrijk beroep. Op die lijst staan ook beroepen als Verzorgende IG en MBO Verpleegkundige.

Bedrijven zoals Medical Groep maken daar gebruik van. In juni is Medical Groep, in samenwerking met ROC Friese Poort, begonnen met het opleiden van Verzorgenden. In januari start er een groep met de opleiding MBO-V.

Bron: Nationale Zorggids & Medical Groep

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER