Nachtdienst

0
5103
nachtdienst

Afgelopen nacht had ik nachtdienst. Aankomende nacht heb ik weer één, maar het blijft toch weer even wennen. Je zit er zo weer in met alle bellen waar je op moet reageren en mensen die nog wakker zijn.

Bij de eerste ronde was ik nog fris en fruitig en kwam ik bij één van de mensen waar ik een grote zwak voor heb. Ik wenste hem ‘welterusten’ in het Moluks en gaf hem een zoen op zijn voorhoofd. Hij zei ontzettend lief ‘dank je wel’ en gaf me een brede, tandeloze, glimlach. Ik smolt en dat werd nog ‘erger’ toen hij met tranen in zijn ogen zei: “Wat lief!”
Ik gaf aan dat ik hem ook heel lief vind en hij zei: “Dat zeggen jullie allemaal”.

Aaah, tot zover mijn lieflijke moment haha. Nee hoor, het was echt een heel mooi momentje en hoe fijn is het als je als bewoner van onze afdeling mag ervaren dat iedereen je zo lief vindt en je ook zo behandeld voelt.

Zo lieflijk bleef het natuurlijk niet. Bij één van de bewoners waar ik voor de zoveelste keer binnen moest lopen, keek ik níet meer zo vriendelijk. Ze vroeg dan ook met plat Brabantse tongval of ik “soms moei was. Ge kikt zo moelijk.” Het antwoord moest ik drie keer herhalen, want ze zei telkens: “Ik ken u nie verstaon”

Regelmatig ben ik binnengelopen bij een familie die zat te waken en zo vloog de dienst voorbij. Ik ben altijd bang de helft vergeten te zijn in / na de rat-race die nachtdienst heet. Ik reed op mijn gemak naar huis waar m’n moeder me op zat te wachten met een kopje koffie.

De omgekeerde wereld, maar heel fijn thuis komen. Normaal wacht ik mijn dochter op met een kopje warme chocomel. Waar zou ik zijn zonder mijn moeder, want zo kan ik op het gemak gaan werken.

Aankomende nacht nog één dienst en dan heb ik heel lang weekend.

Denk aan me vannacht 😉 Mocht je wakker liggen rond een uur of 4, gooi een beetje energie richting de Zeven Schakels. Dat is dé tijd voor een vreselijk inkakmoment, dus alle beetjes zijn meegenomen 😉

Bij voorbaat bedankt en een rustige nacht gewenst!

Geschreven door: Miryam

LAAT EEN REACTIE ACHTER