Pact voor ouderenzorg niet haalbaar zonder wijziging arbeidsvoorwaarden

0
1451
pact

Vakbond FNV vindt het goed dat de minister van Volksgezondheid zijn topprioriteit heeft gemaakt. Hugo de Jonge wil een ‘pact voor ouderenzorg’ gaan sluiten met alle zorgorganisaties. De vakbond vindt dat een goede CAO ook belangrijk is om de zorg weer aantrekkelijker te maken.

‘Nieuwe werknemers zullen snel weer vertrekken, als ze onder de huidige arbeidsvoorwaarden moeten werken. We hebben letterlijk met duizenden verzorgenden gesproken en zij geven allemaal aan, dat zij meer zekerheid en betere contracten willen.’

FNV Zorg & Welzijnbestuurder John van Mullem: “De minister wil dat senioren al in 2018 gaan merken dat er meer medewerkers in verpleeghuizen zijn om hen te verzorgen. Dat is een mooi streven, want onderbezetting is een groot probleem.”

Hij zegt ook: “Maar dat los je niet op met een imagocampagne alleen. Nieuwe werknemers zullen snel weer vertrekken, als ze onder de huidige arbeidsvoorwaarden moeten werken. We hebben letterlijk met duizenden verzorgenden gesproken en zij geven allemaal aan, dat zij meer zekerheid en betere contracten willen.’

Vanaf 1 januari wordt t er 425 miljoen euro extra vrijgemaakt voor de ouderenzorg. Met dat geld moeten vooral meer banen worden gecreëerd. De FNV vindt dat werkgevers dat geld moeten gebruiken om hun werknemers grotere contracten aan te bieden. De contracten van gemiddeld 18 uur zijn te klein om van te leven.

Lees meer op: Nationale Zorggids

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER