Van bijstand naar Verzorgende IG’er

1
1254
bijstand

Zorggroep Almere, ROC van Flevoland, het UWV en de gemeente zijn een samenwerking gestart waardoor mensen uit de bijstand een opleiding volgen tot Verzorgende IG’er mét baangarantie. Dit meldt het ROC van Flevoland. Een eerste groep van 13 mensen uit Almere is reeds begonnen met deze opleiding aan het MBO College Almere. Wethouder Froukje de Jonge en directeur van het UWV Hannie van Loon kwamen de studenten persoonlijk feliciteren op de eerste schooldag.

Door dit initiatief heeft Zorggroep Almere straks nieuw geschoold personeel. Iets waar ze erg blij mee zijn. Ze kampen tegenwoordig namelijk met een tekort aan goed opgeleid personeel. Er namen zo’n vijftig kandidaten met een bijstand- of WW-uitkering deel aan de selectieprocedure. Uiteindelijk kwamen er dus 13 mensen ook daadwerkelijk in aanmerking voor dit traject. De deeltijdopleiding duurt 2,5 jaar en voor de duur van het traject hebben de studenten een contract bij de Zorggroep van 3 jaar.

Froukje de Jonge noemt het een goed voorbeeld waarin werkgever, overheid en onderwijs de handen inéénslaan om samen de toenemende nood en het stijgende tekort in de zorg op de arbeidsmarkt gericht aan te pakken.

Christel is één van de geselecteerden. Zij volgde eerder een doktersassistente-opleiding maar moest deze helaas afbreken omdat ze geen stageplek kon vinden. Ze is dan ook erg blij met deze kans. Ze zegt zelf; “Met deze combinatie kan ik een opleiding volgen en meteen aan het werk in de zorg.”

 

Bron: Nationale Zorggids

1 REACTIE

  1. Was ook een project in Dordrecht, ging niet door omdat niemand toestemming kreeg van de sociale dienst. Vond ik erg grappig…. Klaarblijkelijk vinden ze elkaar tegenwerken professioneler

LAAT EEN REACTIE ACHTER