Demente ouderen in Apeldoorn moeite met het vinden van woonplek

0
1707
demente

Demente ouderen in Apeldoorn wachten soms een jaar op een woonplek in een verpleeghuis. Er zijn lange wachttijden in verpleeghuizen en andere zorginstellingen voor ouderen. Er zijn in Apeldoorn maar slechts een paar honderd plaatsen beschikbaar, waardoor de lange wachttijden ontstaan. Een andere reden voor de schrijnende wachttijden is het feit dat ouderen langer thuis moeten blijven wonen. Wanneer ze recht hebben op een plekje in een verpleeghuis is de problematiek al zo zwaar dat er dus ook een zware zorgbehoefte is. Tot slot neemt het aantal Nederlanders met dementie alleen maar toe. Dit meldt de Stentor.

Een aantal Apeldoornse zorgorganisaties zijn inmiddels wel begonnen met het uitbreiden van woonplekken voor ouderen met dementie. Toch is de inzet van de organisaties zelf niet genoeg. Om het probleem daadwerkelijk te kunnen oplossen is er ook invloed vanuit de politiek en zorgkantoren nodig. Het aantal plaatsen draait natuurlijk om de beschikbare middelen.

Een andere oplossing zit hem in de thuiszorg. Als ouderen thuis meer ondersteuning krijgen, kan dit een spoedsituatie voorkomen. De overgang van thuis naar een andere vaste woonplek in een zorginstelling moet hierdoor gemakkelijker gaan.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER