Eerder berispte cardioloog wederom de fout in

0
3111
cardioloog

Een cardioloog in een ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is waarschijnlijk drie keer de fout in gegaan. Het tuchtcollege heeft hem eerder op het matje geroepen omdat hij twee zieke jongeren verkeerd had gediagnosticeerd. Deze twee kwamen te overlijden. Vorige maand liet hij een hartpatiënt op vakantie gaan; daar kreeg hij een hartstilstand. Door deze fout heeft deze patiënt nu een hartfunctie van 30%.

Het IJsselland Ziekenhuis onderzoekt waarom de arts de oudere man liet gaan zonder te bekijken of dit wel mogelijk was door middel van hartkatheterisatie. Inmiddels is het hart van de patiënt nog maar voor een klein deel werkend. De familie van de man is woedend en plaatste een zeer negatieve recensie over het IJsselland op Google.

De cardioloog in kwestie werd in 2016 al voorwaardelijk geschorst. Het Medisch Tuchtcollege legde deze ‘straf’ op nadat hij twee foutieve diagnoses had gesteld waarbij er twee jongeren overleden. De cardioloog interpreteerde hartfilmpjes verkeerd; ze hadden direct opgenomen moeten worden. Dit gebeurde echter niet en als gevolg daarvan kwamen ze te overlijden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER