Geld moet naar extra personeel en niet naar scholing

1
4364

FNV-bestuurder Maureen van der Pligt is het niet eens met de oproep van vertrekkend directeur van Actiz, Guus van Montfoort. Volgens hem moet al het extra geld, dat in 2018 vrijkomt voor verpleeghuizen, naar extra scholing van het personeel gaan. Volgens het FNV moet dit geld juist naar meer handen aan het bed gaan.

Volgens Van der Pligt is het extra geld dat voor scholing wordt uitgetrokken meer dan voldoende. Ook zegt ze dat veel verpleeghuizen het scholingsbudget niet eens opmaken, dus waarom zou je dan nog meer geld hiervoor vrijmaken? Volgens haar is het grootste probleem in de zorg toch echt de onderbezetting en zou er daarom meer geld ingezet moeten worden om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Minister De Jonge van Volksgezondheid is het hiermee eens. Ook hij vindt dat het extra budget voor de verpleeghuizen naar extra banen moet gaan. De komende jaren moeten er tienduizenden banen worden gecreëerd. De minister wil het extra budget terugvorderen wanneer instellingen geen nieuwe banen scheppen, om ze zo te motiveren dit juist wel te doen.

Bron: Nationale Zorggids

1 REACTIE

  1. Als er nog meer (bij)scholing komt , wie doet dan de patiënten zorg? En wil dit zeggen dat de kennis niet op peil is? Laten we nu eerst maar eens de kennis op een fatsoenlijke manier in de praktijk brengen! Met meer handen aan het bed!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER