Handtekeningen overhandigd om regeldrukte in ggz te verminderen

0
992
handtekeningen

GGZ Nederland heeft een manifest en maar liefst 162.000 handtekeningen aangeboden aan beleidsmakers en zorgverleners om te vragen voor minder regeldrukte in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Onder de slogan ‘Minder regelgekte meer zorg’ is een campagne gestart om de problemen met de administratieve lasten aan te kaarten. Zorgverleners zijn veel tijd kwijt met het bijhouden van de administratie, terwijl zij veel liever direct zorg leveren aan cliënten. Dit meldt GGZ Nederland.

Het manifest bevat zeven maatregelen om de regelgekte te verminderen. Deze standpunten zijn volgens de koepelorganisatie goede manieren om de juiste balans tussen zorgverlening en administratie te vinden. Het manifest is overhandigd aan onder andere staatssecretaris Paul Blokhuis, Zorgverzekeraars Nederland, Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Nederlandse Zorgautoriteit, patiëntenorganisaties en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting.

Lees meer op nationalezorggids.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER