Ziek het nieuwe jaar in?

0
2803
ziek

Nederland wordt al zo’n drie weken getroffen door een griepgolf. Dit meldt het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL). Voor veel Nederlanders betekent dit dus snotterend, ziek en kuchend het nieuwe jaar in.. Niet echt iets waar je op zit te wachten natuurlijk! Huisartsen vertellen dat vooral baby’s en kleine kinderen tot vier jaar last hebben van de griepklachten. Het verkoudheidsvirus RS komt het meeste voor.

92 op de 100.000 inwoners gingen de afgelopen weken met griepklachten naar de huisarts. Er is sprake van een epidemie als er twee weken achter elkaar meer dan 51 mensen met griepklachten naar de huisarts gaan.

De intensive-careafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel overvol met kinderen die het RS-virus hebben opgelopen. Een verkoudheid door dit virus kan bij jonge kinderen namelijk leiden tot een longontsteking, waardoor ze beademing nodig hebben. Wees gerust, in Nederland is deze ziekte gelukkig goed te behandelen. Griepepidemieën teisteren jaarlijks ons land. Gemiddeld duurt een epidemie ongeveer negen weken. Vorig jaar hield de griepgolf echter vijftien weken aan! Gelukkig is griep niet levensbedreigend, natuurlijk wél heel vervelend.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER