Wat moet je doen als je kind griep heeft?

0
1854

Momenteel is de griepepidemie zich nog steeds aan het uitbreiden. Steeds meer mensen zijn ziek en huisartsen zien veel kinderen met verschijnselen van griep. Wanneer ga je naar de huisarts als je kind ziek is? Wacht je eerst een tijd of ga je gelijk naar de huisarts?

Huisartsen raden ouders aan om in ieder geval te bellen wanneer je kind jonger is dan twee jaar. Wanneer je een kind hebt dat ouders is dan twee, maar al drie dagen koorts heeft moet je ook gelijk bellen. Ook word je aangeraden om contact op te nemen met de huisarts wanneer je kind suf is. Dit herken je aan de volgende signalen: je kind reageert nauwelijks of niet wanneer je iets zegt, je krijgt geen contact met je zoontje of dochter of wanneer je kind niet wakker te krijgen is wanneer hij of zij slaapt. Benauwdheid is ook een reden om de huisarts te bellen. Denk hierbij aan een snellere ademhaling dan normaal. Opvallend meebewegende neusvleugels en een kind dat af en toe stopt met ademen zijn ook zeker signalen om contact op te nemen met de huisarts.

Wat heel belangrijk is wanneer je kind ziek is, is dat hij of zij goed blijft drinken. Hierdoor is de kans op uitdroging veel kleiner of niet aanwezig. Eten is minder belangrijk. Wanneer je ziek bent kun je best een aantal dagen zonder eten, maar niet zonder drinken.

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER