App voor zorgvragen gelanceerd

0
911

Je kon al bellen met het Nationale Zorgnummer met vragen over zorg en ondersteuning over participatie maar sinds gister is het ook mogelijk om de app te gebruiken. Gister is de app gelanceerd door de Patiëntenfederatie Nederland, MIND en leder(in).

De hulplijn van bovengenoemde organisaties is met deze app altijd binnen handbereik. Je kunt de app downloaden via de Playstore van Android. Hij is (nog) niet beschikbaar voor de Apple Store. Mocht de app een succes zijn dan komt deze mogelijkheid er nog wel.

Vaak blijven mensen lang rondlopen met vragen of zorgen. De app moet dit voorkomen. Ze kunnen via de app heel snel en makkelijk het Nationale Zorgnummer bellen of mailen. Ook kunnen ze zelf op zoek naar antwoorden in de Kennisbank of op de website.

Het Nationale Zorgnummer beantwoordt vragen over bijvoorbeeld behandelingen, uitkeringen, vervoer, wonen, inkomen, onderwijs en rechtsbescherming. Ze zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar. De Kennisbank en de website zijn uiteraard altijd toegankelijk.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER