Awkward

0
1863
awkward

Wanneer er iemand een filmpje op internet tegenkomt van mijn achterwerk komt dat hierdoor…

Er was een mevrouw op de route waar je niet alleen naar toe mocht, je moest altijd met zijn tweeën i.v.m. met de situatie, hadden ze aan mij doorgegeven. Ik kwam bij het huis en er stond een collega van het vaste team op mij te wachten, ze was ook nog nooit bij mw. geweest dus het was nog een zoektocht naar de voordeur. De collega wist mij wel te vertellen dat het een trieste situatie is en heel misschien wel een soort drugspand. Het was vanaf de buitenkant een boerderij met van binnen verschillende onderdelen alsof het een soort woonvorm was geweest. Het leek er meer op dat het huis werd gekraakt dan bewoont.

Het deel waar we moesten zijn was ook vreemd. We kwamen binnen door een soort gezamenlijke keuken, wel werkbanken en spoelbakken maar geen keukengerei. Hier en daar lagen vieze kleren op stapeltjes op de grond. In de kamer ernaast stonden twee bankstellen, een salontafel, geen kast of iets en het hoog-laagbed met mevrouw erin.. Haar man was aanwezig, samen met zijn broer. Het stel is begin 50 en de broer is iets ouder. Ze hebben de verwarming lekker hoog staan en de beide mannen zitten in hun hemd op de bank. Ze zijn overdreven aardig en mij iets té gladjes.

Mw. gaat niet meer van bed en doet haar behoefte in haar inco omdat er geen po aanwezig is. Daarna wassen we mw. op bed. De man komt met een teiltje en washandje aanzetten. Hij wijst naar de badkamer. Onderweg ernaartoe kom ik kamers en nisjes tegen waar matrasjes op de grond liggen. De badkamer is ook vreemd, alsof deze in een gang is gebouwd, maar om er vanaf deze kant in te kunnen moet ik door een wand waar een soort deur uitgezaagd is. Alleen zitten de onderste twee planken nog wel aan elkaar. Terwijl ik het warm water laat stromen kijk ik om het hoekje waar de andere deuren uitkomen, nog meer donkere ruimtes die niet bewoont lijken maar waar wel matrasjes liggen.

Nergens meubels afgezien wat ik tegen kwam in de “huiskamer”. We mogen mw. haar voeten niet wassen want dat vind ze vervelend. Omdat ze oranje zijn uitgeslagen dringt mijn collega er toch op aan om ze dan in ieder geval met lotion in te smeren. Mw. heeft er dan weer geen moeite mee dat we haar helemaal wassen waar de broer van haar man bij is.

Terwijl we allebei zo bezig zijn zegt mijn collega tegen de man, “Wat bent u aan het doen?” Ik draai mij om en zie dat hij zijn telefoon gericht heeft op mijn achterwerk. “Ow niks”. “Zou u daar toch mee op willen houden, ik voel me daar niet zo prettig bij “ zegt mijn collega. De beide mannen grinniken wat naar elkaar. Oké, van alle vreemde dingen in dit huis vind ik deze situatie toch wel het meest awkward.

Geschreven door: Nathalie Gorter Beute

LAAT EEN REACTIE ACHTER