Justitie eist 30 maanden tegen frauderende zorgdirecteur

0
1758
frauderende

Peter H. kreeg gisteren een eis van een celstraf van 30 maanden te horen. Dat meldt de AD. De man was directeur van thuiszorgorganisatie TzGz en pleegde jarenlang fraude en valsheid in geschrifte. H. zou in totaal 1,4 miljoen euro in zijn eigen zakken hebben gestoken, terwijl dat geld bedoeld was voor mensen die zorg nodig hadden. Ook wordt de man verdacht van het witwassen van geld.

De ex-directeur kon meerdere jaren geld opstrijken dat bestemd was voor zijn cliënten. Door werkzaamheden uit te laten voeren door onderaannemers, die de uren indienden bij de directeur, kon hij het extra geld als loon aan zichzelf uitkeren. Hij verhoogde stelselmatig het aantal uren. Hij was dan ook één van de best betaalde zorgdirecteuren van Nederland terwijl hij maar een kleine organisatie runde.

De officier van justitie eist een gevangenisstraf van 2,5 jaar. “Deze meneer heeft schaamteloos misbruik gemaakt van het vertrouwen dat de zorgaanbieder in het als zorgverlener had”, zo stelt de officier van justitie. Over veertien dagen volgt de uitspraak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER