Speeddaten in het ziekenhuis

0
1224
speeddaten

Sinds twee weken ben ik werkzaam op de dagbehandeling. Super leuk! Na een paar dagen inwerken heb ik het redelijk onder de knie. Kort door de bocht geschreven….Je neemt een patiënt op .. dan volgt het onderzoek en daarna nog even bijkomen op de verkoever bij mij… een hapje en een drankje en dan word je opgehaald door een familielid of wie dan ook die je meeneemt naar huis, wel in een vervoersrolstoel. Ze hebben toch een klein roesje gehad.

Vanmiddag was het redelijk druk. Een patiënt mocht naar huis en ik zou even haar partner uit de wachtkamer halen. Goedemiddag is de partner van mw. K aanwezig? Een oude man komt moeizaam omhoog en loopt met mij de gang op. Heeft u ook een rolstoel bij u voor het vervoer naar de auto? Oh moet dat? zegt de man. Ik leg uit waarom. De man draait zich om een loopt de lange gang weer op om een rolstoel te halen..

Ik vertel het even aan mijn collega en zij zegt dat deze Mw. een eigen rolstoel heeft en dat deze op de gang staat ….oeps. Gauw haar partner geroepen.  Komt u maar meneer hier staat de rolstoel van uw vrouw! ik dacht wel even wat gek dat hij dat zelf niet weet…maar ja…wie ben ik…aangekomen bij mw. K zeg ik…kijk mw. de rolstoel en uw man! Mw. K zegt; het is wel mijn rolstoel, maar niet mijn man. Héé wordt er geroepen vanuit een ander bed; dat is MIJN man! Wat hebben we allemaal gelachen.

Gelukkig stapt op dat moment de echte partner van mw. K binnen. En die arme oude man slofte wederom de gang op om toch maar een rolstoel te halen voor zijn eigen vrouw. Speeddaten op de verkoever, het bestaat echt!

Geschreven door: Arenda Darwinkel – de Vries

LAAT EEN REACTIE ACHTER