Nieuw plan moet verpleeghuiszorg verbeteren

0
1905

Met het programma ‘Thuis in het Verpleeghuis’ wil minister Hugo de Jonge de verpleeghuiszorg de komende jaren naar een hoger niveau tillen. Het plan moet ervoor zorgen dat elke oudere zich thuis voelt in het verpleeghuis. Met het plan wil de minister meer liefdevolle zorg en meer tijd en aandacht voor ouderen.

Hoewel alle verpleeghuizen aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsnormen moeten voldoen, zijn er grote verschillen in kwaliteit tussen verpleeghuizen. Het nieuwe programma moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen wordt verbeterd.

Meer personeel voor verpleeghuiszorg

In de verpleeghuiszorg wordt extra geïnvesteerd zodat verpleeghuizen meer mensen kunnen aannemen om meer tijd en aandacht aan bewoners te geven. Door de investering kunnen zo’n 70.000 extra mensen worden ingezet voor de verpleeghuiszorg.

Innovaties, onderzoek en opleidingen

Bij elke instelling worden via kwaliteitsplannen concrete afspraken gemaakt tussen zorgkantoren en instellingen om de zorg te verbeteren. Er wordt structureel geld beschikbaar gesteld voor slimme technologie, onderzoek en opleidingen. Ook moet de regeldruk en de administratieve lasten worden verminderd door het schrappen van overbodige regels. Zo kan het personeel meer tijd besteden aan cliënten.

De verbeterde kwaliteit van de verpleeghuiszorg moet merkbaar zijn in de tevredenheidscijfers van zowel cliënten als het personeel.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER