Verbale en fysieke mishandeling in verpleeghuis De Leeuwenhoek in Rotterdam

0
3377
Mishandeling

Uit een onderzoek van Trouw blijkt dat er regelmatig sprake is van mishandeling in bovenstaand verpleeghuis. Er is aan de bel getrokken bij Trouw omdat de omstandigheden in het verpleeghuis mensonterend zouden zijn. Foto’s, gesprekken met familieleden en interne stukken bevestigen de verhalen van de mishandeling. In het verpleeghuis wonen ouderen met dementie. Deze zouden hier worden uitgescholden, worden bestolen en onthouden van belangrijke zorg, zoals het krijgen van medicatie. Ook hebben verschillende bewoners blauwe plekken.

Het verpleeghuis is onderdeel van stichting Humanitas. Zij verklaren dat de klachten overdreven zijn. De voorzitter van de raad van bestuur, Gijsbert van Herk, zegt dat er op het totale aantal cliënten relatief weinig incidenten zijn geweest. Wel geeft hij toe dat de omgangsnormen in De Leeuwenhoek wat ruwer zijn omdat er gewerkt wordt met zo’n 160 verschillende culturen. Er gebeuren hier dingen die in andere verpleeghuizen niet gebeuren.

Eerder stond het verpleeghuis al op de zwarte lijst voor verpleeghuizen die niet voldoende kwaliteit leverden. Het verpleeghuis is daar inmiddels vanaf, maar dit is dus niet terecht.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER