Drone Blue Jay levert medicijnen af bij demente ouderen

0
1823

Een groep studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven werken aan de drone, Blue Jay, die in de toekomst mogelijk medicijnen kan afleveren bij demente ouderen. Ook zou de drone ingezet worden bij de ondersteuning van ouderen met dementie. Hij zou kunnen herkennen of iemand gevallen is of zich in een noodsituatie bevindt. Dit meldt de NOS.

De groep studenten bevestigen hiermee dat drones veel meer kunnen dan alleen maar mooie video’s in de lucht maken. Tijdens het InAir Amsterdam Drone Festival demonstreerden de studenten hoe de drone naar de andere kant van de ruimte vliegt en daar een ehbo-tasje achterlaat. De techniek is nog niet helemaal klaar, maar de eerste prototypen lijken veelbelovend. Studente Liza Boormans vertelt: ‘’We willen sowieso dat hij nog wat kleiner en stiller wordt’’.

Momenteel wordt de mogelijkheid onderzocht of de drone vanaf afstand de hartslag of ademhaling kan meten.  Hoewel de ontwikkeling al ver is, duurt het waarschijnlijk nog enkele jaren voordat de drone op bovenstaande manieren kan worden ingezet. Verwacht wordt dat de techniek binnen een jaar of drie af is.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER