Gegarandeerd baan met verpleegkundige diploma

1
7322

Er moeten dit jaar 130.000 vacatures gevuld worden door zorginstellingen, laat het UWV weten. De komende vier jaar zullen er zo’n 100.000 verpleegkundigen tekort komen. Mocht je dus nu bezig zijn met een studie voor verpleegkundige dan heb je gegarandeerd een baan.

 Deze tekorten ontstaan voornamelijk door de vergrijzing en doordat de mensen die steeds ouder worden meer zorg vragen. Ook zijn er veel verpleegkundigen die 55 jaar of ouder zijn waardoor er veel mensen de komende jaren zullen uitstromen.

Er staan veel vacatures open; op dit moment tussen de 20.000 en de 30.000. Veel van deze vacatures zijn moeilijk in te vullen zoals voor de wijkzorg of verpleging op hbo-niveau.

De laatste jaren zijn er weinig mensen die komen werken in de zorg. Dit kwam door een imagoprobleem  en doordat ze gingen bezuinigen op de zorg. Daarnaast zijn er te weinig jongeren om dit gat op te vullen.

Bron: nu.nl

1 REACTIE

  1. Je moet wel genoegen nemen met een tijdelijk dienstverband, hoge werkdruk, zware verantwoordelijkheid en een salaris lager dan die van mensen met gelijkwaardige opleiding, werkdruk en verantwoordelijkheid! Er zijn nauwelijks carrière perspektieven. Als je een goed verdienende partner heb is dit alle wel overkomelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER