Goed nieuws voor ambulance personeel

0
3906
Ambulance

Over 2018 ontvangen ambulance medewerkers een extra loonsverhoging. Dit is een besluit wat de vakbonden en werkgevers met elkaar zijn overeengekomen. De ambulancemedewerkers dreigen sinds afgelopen jaar met acties omdat er maar geen oplossing voor het personeelstekort kwam. Om deze reden stelde minister Bruins 19,5 miljoen euro extra beschikbaar voor de sector.

Fred Seifert (bestuurder FNV Zorg & Welzijn) zegt hierover;  “Er zijn verbeteringen afgesproken, zodat het werken in deze sector aantrekkelijker wordt. De verbetering die is doorgevoerd is de loonsverhoging. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over externe inhuur en dat er vanaf heden de CAO-ziekenhuizen wordt gevolgd. Hierdoor is er een soepelere overstap naar ambulancewerk mogelijk.” Nu stromen verpleegkundigen vanuit een baan in een ziekenhuis namelijk nog te weinig door naar de ambulance.

Door de hoge werkdruk en het tekort aan personeel worden aanrijtijden niet meer voldoende gehaald. De wachttijden nemen toe en zo loopt de kwaliteit van de zorgverlening terug. De ambulancemedewerkers vonden dat het zo niet langer kon en uitten hun zorgen. Ambulancemedewerkers werken al jaren op de top van hun kunnen en dienen daar naar beloond te worden. Dit lijkt met bovenstaande verbeteringen gerealiseerd te zijn. Het besluit moet nog wel aan de leden worden voorgelegd.

Bron: Nationale Zorggids

LAAT EEN REACTIE ACHTER