Studentenstops opleidingen Verpleegkunde

2
6043

Ondanks dat het personeelstekort in de zorg alleen maar toeneemt, geldt er volgend schooljaar een studentenstop op elf van de zeventien hbo-opleidingen Verpleegkunde. Deze studentenstop, de zogenoemde numerus fixus, schijnt nodig te zijn omdat er niet voldoende stageplekken zijn in ziekenhuizen.

Dit is natuurlijk heel erg opvallend omdat het personeelstekort in de zorg blijft toenemen. Momenteel zijn er ongeveer 120.000 openstaande vacatures in de zorg. Door een studentenstop zullen er alleen maar minder studenten worden opgeleid, waardoor deze tekorten zullen blijven oplopen.

Een grote reden van de studentenstop is dat de begeleiding van stagiairs te laag is. Toch moeten deze studentenstops zo snel mogelijk worden opgeheven. De Beroepsvereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden V&VN vindt dat dit desnoods onder druk van minister van Onderwijs moet gebeuren. In plaats van alleen ziekenhuisstages zouden de hbo-opleidingen ook een stage kunnen aanbieden die is verdeeld over verschillende sectoren.

Bron: RTL Nieuws

2 REACTIES

  1. Misschien toch de “oude” inserves opleiding maar van stal halen, die mensen waren breed opgeleid en liepen op verschillende afdelingen minstens een half jaar stage, ook in een verpleeghuis

  2. Kunnen ook stage lopen in de ouderenzorg, daar kunnje ook je verpleegtechnische handelingen verrichten, vooral in de thuiszorg waarin ik werk lopen er nu 2 mee voor niveau 4. Niveau 5 kun je ook behalen, alleen dan onderga je een test of je voldoende gemotiveerd bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER