Hitteplan van kracht: zorg goed voor ouderen

0
20437

Met ingang van vandaag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd door het RIVM. Het is al enige tijd prachtig weer, maar de komende dagen wordt het extra warm. Het RIVM roept daarom op extra goed te zorgen voor kwetsbare ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Ook wordt er gewaarschuwd voor de zonkracht, deze is de komende dagen hoog. De zonkracht ligt waarschijnlijk rond de 7, daardoor kan de huid al binnen 15 minuten verbranden. Het KNMI heeft voorspeld dat het de komende dagen rond de 30 graden wordt en ook de nachten blijven warm: het wordt niet veel kouder dan 20 graden.

Kwetsbare ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in het verzorgingshuizen en jonge kinderen hebben met deze dagen extra aandacht nodig. Om uitdroging en oververhitting te voorkomen wordt aangeraden om koel te blijven en voldoende te drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER