Honderden buitenlandse verpleegkundigen aan de slag in Nederland

1
12752
buitenlandse verpleegkundigen

Om de groeiende zorgvraag op te vangen, haalt zorgorganisatie Zorgbalans honderden gediplomeerde verpleegkundigen uit het buitenland om in Nederland aan het werk te gaan. Op dit moment wordt een tweede groep verpleegkundigen klaargestoomd om aan de slag te gaan. Op die manier probeert de zorgorganisatie het gat in de arbeidsmarkt te dichten.

Bijna een jaar geleden werd voor het eerst een eerste groep gediplomeerde verpleegkundigen uit Spanje en Italiƫ gehaald. Zorgbalans doet dit in samenwerking met EMTG (European Multi Talent Group). Ze bemiddelen niet alleen, zij bieden ook een intensieve cursus Nederlands aan. De Nederlandse taal onder de knie krijgen is erg belangrijk, ook voor het afgeven van een indicatie of het doorwerken van een zorgplan. Verder ondersteunt Zorgbalans de nieuwe medewerkers om een nieuw bestaan op te bouwen. De buitenlandse verpleegkundigen voldoen aan alle Nederlandse eisen. Maar in hun land liggen de banen niet voor het oprapen. En daarom is het volgens Norma Voos, HR-adviseur bij Zorgbalans, een dankbare taak omdat het mensen weer een toekomst biedt.

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER