Grote personeelstekorten in de zomermaanden

2
10905

Deze zomer zijn de personeelstekorten in de thuiszorg erger dan normaal. Hierdoor worden medewerkers gedwongen om korter vakantie te nemen, wordt de individuele zorg verkort en worden af en toe zelfs familieleden van zorgprofessionals gevraagd om in te vallen. Dit meldt V&VN.

Doordat medewerkers overuren moeten maken, gedwongen hun pauzes moeten overslaan en de werkplezier vermindert, lopen steeds meer mensen uit de thuiszorg weg. Hierdoor wordt het probleem alleen maar erger. Beroepsvereniging V&VN wil graag langetermijnoplossingen zien. Denk hierbij aan nieuw personeel aantrekken en opleiden, maar ook aan huidig personeel tevreden houden door een lagere werkdruk en betere contracten.

Bron: Nationale Zorggids

Dit probleem is al langer bekend. Ook de oplossingen worden al een tijd geroepen. De redactie van Vrijheid in de Zorg is benieuwd hoe jij hierover denkt. Wat zijn volgens jou de oplossingen? Hoe denk jij dat we de (thuis)zorg aantrekkelijker moeten maken en op welke manier kunnen zorginstellingen ervoor zorgen dat de werknemers niet weglopen? Laat het ons weten in een reactie hieronder of stuur een mail naar redactie@vrijheidindezorg.nl.

2 REACTIES

  1. En niet alleenmaar viggers+verpleegkundige willen hebben. Merk dat alle bedrijven hier in de omgeving alleen maar hoogopgeleiden willen hebben. Wanneer je helpende aan t werk hebt kun je hun ook dingen bijleren of medicatie certificaten lten halen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER