Personeelstekort: Liante roept hulp familieleden in

0
3256

Zorggroep Liante roept de hulp in van familieleden van de zorgcentrumbewoners, omdat er de komende weken te weinig personeel beschikbaar is. Anneke Groenenberg, directeur van zorggroep Liante, stuurde een brandbrief naar de familieleden van de bewoners om de komende weken te helpen. Dat meldt Omrop Fryslân.

Zo schrijft Groenenberg in de brief: “Er zijn nog veel dagen en dagdelen in augustus en september waarop we nog geen maximale dekking hebben. Meestal lost het zich op: Medewerkers werken extra, uitzendkrachten worden ingezet en soms wordt een beroep gedaan op collega’s met een niet-zorg gebonden functie. In een enkel geval worden de opnames even stopgezet, maar: Ook in deze periode kunt u rekenen op de betrokken inzet en de kwaliteit die nodig is om goede zorg te leveren. Misschien is het voor u als familielid mogelijk om ons te helpen in deze periode. Wellicht kunt u hand- en span diensten verrichten of een activiteit helpen ondersteunen. Voor uw familielid (onze bewoner) en voor medewerkers zou dat een enorme steun zijn. Een paar uur inzet kan het verschil maken. Kunt u helpen dan horen wij dat graag!”

De zorggroep heeft zorgcentra in Drachten, Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha, Wolvega en Noordwolde. In de vakantieperiode is er over het algemeen al minder personeel, maar dit jaar is het nog erger. Dat beaamt ook de beroepsvereniging V&VN.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER