Twee plassers

0
2760

De werkdruk is hoog bij ons in het verpleeghuis. Volop vakantietijd, dus collega’s die heerlijk van hun vrije tijd aan het genieten zijn. Het is ze van harte gegund, zelf heb ik ook van mijn vakantie genoten.

Helaas zijn er ook in deze tijd ziekmeldingen en dan ontstaat er een soort paniek, want hoe ga je dit oplossen. De bezetting hangt van kunst- en vliegwerk aan elkaar en soms dicht je het ene gat met het andere. Zo was het gat van zondagavond opgelost met een gat op maandag.

Het was na het weekend dus ook op maandag druk, druk en nog eens druk. Zó druk dat we er met elkaar hartstikke melig van werden. Dat is dan wel weer een bijzonder fenomeen, want we kregen wat keren de slappe lach om gewoon helemaal niets en dat begon al tijdens de overdracht.

Ik was die maandag een soort vliegende kiep en pendelde heen en weer tussen twee afdelingen. Na het middageten vroeg ik aan een collega wat er nog gedaan moest worden.
“Ik heb er twee die naar bed geholpen moeten worden en ik heb twee plassers.”
“Bijzonder. De meeste mannen hebben maar één plasser en hebt er twee en je bent nog een vrouw ook.”

Geschreven door Wilma Phillipson

LAAT EEN REACTIE ACHTER