Dag lief mens, bedankt voor alle mooie momenten

0
3724

Broos ligt ze in haar bed met haar ogen dicht. De rimpels in haar gezicht vertellen haar leven. Elke lijn in haar gezicht vertelt een verhaal, over liefde en pijn. Liefde voor haar man en kinderen. Pijn door het verlies van haar man en zoon. Ze opent haar ogen en kijkt mij aan. Ze probeert wat te zeggen maar er komen geen woorden uit. Ik pak haar hand en strijk zachtjes over haar wang. Ik vertel haar dat ik wel weet wat ze wil vertellen. Ik spreek over de verhalen die ze vertelde, over geluk, verdriet en de gewone dingen in het leven.

Er rolt een traan over haar wang en ze sluit haar ogen weer.

Ik zeg haar dat het goed is en ze haar leven heeft geleefd. Ze mag gaan wanneer ze er aan toe is. Ze knijpt mij zachtjes in mijn hand, alsof ze wil zeggen dat ze mij begrijpt. Ik geef haar een kus op haar hand en zeg: “Ik zal u gaan missen, maar het is goed zo”. Ik wens haar een goede reis, waar ze ook heen gaat. De dag erna krijg ik het bericht dat ze is overleden. In gedachte wens ik haar nog éénmaal een goede reis en bedank haar voor alle mooie momenten die ik met haar heb mogen meemaken. Haar verhalen over de gewone dingen van het leven, die ze altijd onder het kopje koffie vertelde in het bijzijn van de andere huisgenoten, maakten altijd weer dat moment bijzonder en ze gaf mij de levensles dat je moet genieten van de kleine geluksmomenten.

Dag lief mens, bedankt voor de mooie momenten.

Geschreven door Desiré

Desiré is Manager Scholing, Opleidingen en Cursussen bij Medical Groep en gaat het hele land door met Ambinex, om met zorgprofessionals voorbehouden handelingen te oefenen én te toetsen! Daarnaast werkt ze nog regelmatig diensten in de zorg bij Medical Groep. Neem ook een kijkje op www.medicalgroep.nl of www.ambinex.nl!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER