Een gezellig kopje koffie

0
1209

Zittend in haar rolstoel kijkt mevrouw de kamer rond. Veel zegt ze niet meer, meestal knikt ze ja of nee op de vragen die je stelt.

Mevrouw geniet van de sfeer in de huiskamer en de gezamenlijke maaltijd. Het meest geniet ze nog van het kopje koffie met een extra schepje suiker, om nog even te snoepen met een lepeltje wanneer de koffie op is.

Wanneer in de avond haar huiskamergenoten op bed liggen, haal ik voor mevrouw en mijzelf een kopje crème koffie uit het restaurant. En daarna zitten we samen gemoedelijk naast elkaar in stilte te genieten van ons kopje koffie. Soms mag ik haar hand vasthouden en krijg ik een mooie glimlach van mevrouw. En heel soms komt er een zachte: ‘’Dankjewel’ uit.’ Dat mooie moment, samen in stilte met een kopje koffie en samen hand in hand, maakt mij dankbaar. Dankbaar voor dat moment en alle andere momenten die ik mee mag maken met deze mooie unieke mensen. Deze unieke mensen maken de wereld een stukje mooier.

Geschreven door Desiré

Desiré is Manager Scholing, Opleidingen en Cursussen bij Medical Groep en gaat het hele land door met Ambinex, om met zorgprofessionals voorbehouden handelingen te oefenen én te toetsen! Daarnaast werkt ze nog regelmatig diensten in de zorg bij Medical Groep. Neem ook een kijkje op www.medicalgroep.nl of www.ambinex.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER