Gestolen fiets

0
864

“Zuster, zuster wilt u de politie bellen?”, roept dhr. vanuit zijn stoel. Ik loop naar dhr. toe en vraag waarom ik de politie voor hem moet bellen. “Mijn fiets is gestolen”, roept dhr. Ik vraag dhr. wanneer hij gestolen is. “Toen ik in mijn bed lag, er kwam iemand in mijn kamer en die heeft de fietssleutel meegenomen.” Ik probeer dhr. uit te leggen dat dit de nachtzuster was, die even bij hem kwam kijken of alles goed ging met hem. Dhr. blijft volhouden dat het toch echt niet zo was en dat zijn fiets was gestolen. Ik vraag dhr. hoe zijn fiets eruit ziet. Dhr. geeft een beschrijving van zijn fiets. Dan zeg ik met enige verbazing in mijn stem: “O maar dat is de fiets die naast de mijne staat”, en ik geef de beschrijving die dhr. net benoemde. Dhr. kijkt mij aan en zegt: “Hoe weet u hoe mijn fiets eruit ziet”? Ik zeg nogmaals tegen dhr. dat zijn fiets naast de mijne staat in het fietsenhok met het slot erop. “Ik zal straks even kijken op uw kamer, daar ligt vast de sleutel van de fiets.” “Zou u dat voor mij willen doen?”, vraagt dhr. Ik bevestig dat ik dit zal doen om dhr. gerust te stellen.

Vijf minuten later zeg ik tegen dhr. dat zijn fietssleutel gewoon op zijn kamer ligt, dit om hem gerust te stellen. Dhr. kijkt mij aan en zegt: “Zuster ik heb al jaren geen fiets meer. Deze is gestolen en ik heb nooit een nieuwe gekocht. Ik denk dat de fietssleutel van iemand anders is”. Ik moet om de situatie lachen. Wanneer de avondmaaltijd klaar is, dhr. rustig naar de tv kijkt en ik bezig ben in de keuken om koffie te zetten, roept dhr. mij ineens. “Zuster, zuster u moet de politie bellen.” Het verhaal van de fiets herhaalt zich en ik probeer opnieuw de situatie een positieve wending te geven zodat dhr. niet onrustig blijft die avond.

Geschreven door Desiré

Desiré is Manager Scholing, Opleidingen en Cursussen bij Medical Groep en gaat het hele land door met Ambinex, om met zorgprofessionals voorbehouden handelingen te oefenen én te toetsen! Daarnaast werkt ze nog regelmatig diensten in de zorg bij Medical Groep. Neem ook een kijkje op www.medicalgroep.nl of www.ambinex.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER