Konijn krijgt een sonde

0
1765

“Brenda? Konijn moet ook een sonde.”

“Is dat zo? Waarom heeft konijn een sonde nodig?”

“Konijn is ziek. Door die stomme boze cellen heeft konijn buikpijn. En konijn moet veel medicijntjes en ook goed eten anders gaan de boze cellen niet weg. Konijn moet echt een sonde. Wil jij dat doen?”

“Ik snap het lieverd, dan moeten wij Konijn maar helpen. Krijgt Konijn eerst een sonde of wil jij zelf eerst jouw nieuwe sonde?”

“Konijn eerst, hij mag op mijn schoot en ik ga hem helpen. Ik weet hoe dat moet.”

Konijn krijgt een sonde. Lieke geeft Konijn goede instructies en een dikke knuffel na afloop. Daarna is ze zelf aan de beurt, bij mama op schoot. Met konijn op haar schoot blijft dit kleine dappere meisje rustig zitten terwijl ik haar sonde inbreng. Er rollen wel stilletjes twee tranen over haar wangen.

Terwijl ik de sonde controleer en Lieke dikke knuffels krijgt van mama en Konijn, kijkt ze me alweer voorzichtig lachend aan en vraagt: “Brenda, Konijn wil nog samen dansen met Tsjoe tsjoe wa, mag dat?’’

“Natuurlijk! Zet jij maar gauw je muziek aan, dan schrijf ik nog even in jouw map en dan kunnen we daarna dansen.’’

Na een kort maar blij en uitgelaten dansje stap ik met een glimlach op mijn gezicht in mijn auto, wat een heerlijk en dapper meiske!

Geschreven door: Brenda

*In verband met privacy zijn de namen gefingeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER