Lekker kommetje soep

0
1844

Op een dag besluit ik om verse groentesoep te maken op de huiskamer. Ik neem alle ingrediënten ongesneden mee. Ik vraag de bewoners wie er zin heeft in groentesoep. Dit wordt enthousiast verwelkomd. Ik zeg dat de groenten nog gesneden moeten worden.

Heb de dames en één heer al snel aan het snijden. Prei, wortelen, ui etc. De verhalen komen al snel: hoe de soep gemaakt werd en alle andere herinneringen die met eten te maken hebben. Het vrolijke gezelschap trekt de aandacht al gauw van andere huisgenoten, die er gezellig bij komen zitten. Alles wordt bij het vlees en de balletjes in de pan gedaan. “Zuster”, zegt een dame. “Er moet nog vermicelli in.” Ik zeg de dame dat ik er verrassing vermicelli in ga doen. Ze kijkt me aan en ik zeg: “Wacht maar af, u zult het straks wel zien”.

Wanneer de soep klaar is, de tafel gedekt en de bolletjes gesmeerd, nodig ik iedereen uit aan tafel. Wanneer iedereen aan tafel zit schep ik de soep voor een ieder in een kommetje. Als laatste kom ik bij de dame die mij vertelde dat er nog vermicelli in de soep moest. Ik zet het kommetje bij de dame en ze begint hardop te lachen. De dame zegt lachend: “Zuster u heeft letters in de soep gedaan”. Ik zeg tegen de dame dat dit mijn verrassingsvermicelli is. De dame vindt het geweldig en er ontstaat een spelletje tijdens het eten om woorden te maken van de letters die in de kommetjes drijven.

Mijn missie is geslaagd om verse soep te maken en te genieten van de bewoners in de huiskamer, die hun soep met letters vol smaak eten. Er zijn zelfs bewoners die zich aan een tweede kommetje wagen met LETTERS!

Geschreven door Desiré

Desiré is Manager Scholing, Opleidingen en Cursussen bij Medical Groep en gaat het hele land door met Ambinex, om met zorgprofessionals voorbehouden handelingen te oefenen én te toetsen! Daarnaast werkt ze nog regelmatig diensten in de zorg bij Medical Groep. Neem ook een kijkje op www.medicalgroep.nl of www.ambinex.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER