“Als zorgverlener moet je heel wat in je mars hebben”

0
914

Ambinex is de scholingstak van Medical Groep. Het mobiele skillslab trekt door het hele land, om voorbehouden handelingen af te toetsen. Desiré Poll, die we ook kennen van de zorgverhalen op Vrijheid in de Zorg, vertelt over Ambinex en haar passie voor de zorg. “Als zorgverlener moet je heel wat in je mars hebben en niet iedereen zal dit vak bevredigend vinden.”

Ambinex biedt voorbehouden handelingen aan om te oefenen en te laten toetsen. “We richten ons op praktische uitvoering en toetsing van de vaardigheden”, legt Desiré Poll uit. “Het leveren van goede zorg is belangrijk voor de cliënten en een vereiste vanuit de BIG wet. Als ZZP’er of organisatie moet je kunnen aantonen dat je goed gekwalificeerd bent. “Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het feit dat je bekwaamheden getoetst worden door een onafhankelijk partij. Het opfrissen van je theorie en het oefenen van je handelingen is hier onderdeel van. “Na het oefenen en aftoetsen krijgen de zorgprofessionals een kwaliteitskaart, certificaat en vier accreditatie punten die ze kunnen opvoeren in het kwaliteitsregister.”

Ambinex vindt dat iedere zorgprofessional de mogelijkheid moet hebben om in eigen tijd en omgeving zijn of haar voorbehouden handelingen te kunnen oefenen en te toetsen. “Wij zien flexibiliteit als de sleutel tot persoonlijk succes voor de toekomst”, zegt Desiré.

Ambinex verzorgt tevens workshops. Bij iedere workshop wordt een deskundige gezocht, zodat de kwaliteit en kennis vergroot kunnen worden t.a.v. een bepaald onderwerp. Zowel het mobiele skillslab alswel de workshops zijn ook voor ZZP’ers en organisaties beschikbaar.

De bus waarmee Desiré door heel Nederland gaat

“Ik ben bijna 40 jaar werkzaam in zorgland”, vertelt Desiré. “Ik ben bij verschillende organisaties in verschillende functies werkzaam geweest. Van woonbegeleider, verpleegkundige, leidinggevende en BPV docent. Mijn passie heeft veelal gelegen bij opleidingen en scholingen. Collega’s meenemen in het mooie vak van verzorgende of verpleegkundige is het mooiste wat er is!”

Zorg geven aan kwetsbare ouderen, is dat een roeping of een vak? “Je staat heel dichtbij de mensen die je verzorgt. Je bent iedere dag bezig met het verzorgen van mensen zowel op mentaal als lichamelijk welbevinden. Het is de kern van het mens zijn. Het laatste stukje van een mensenleven.”

Als zorgverlener moet je heel wat in je mars hebben en niet iedereen zal dit vak bevredigend vinden. “Wat mijzelf betreft heb ik het over gevoelszorg. Het is een van wezenlijk belang dat jij jezelf goed kent, omdat je dit in ieder contact meeneemt. Kwetsbare ouderen en mensen met dementie zijn hier erg gevoelig voor. Wanneer je als persoon geen affiniteit en compassie hebt met deze doelgroep kan je geen optimale zorg leveren.”

“Op het platform Vrijheid in de Zorg staan regelmatig zorgverhalen van mij gepubliceerd”, vervolgt Desiré. “Hierin vertel ik mijn ervaringen van wat ik meemaak in de diensten die ik nog regelmatig werk op de zorgvloer.

“Mijn werk geeft mij veel voldoening, het is hard werken gezien de tekorten die er nu zijn maar wanneer jij je hart laat speken en vanuit je hart kunt zorgen komt het allemaal goed.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

26 − 22 =