Dag van de Mantelzorg: wie ga jij verrassen?

0
224

Aanstaande zaterdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Maar liefst 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland zorgen voor een hulpbehoevende uit zijn of haar directe omgeving. Dit kan ook hulp zijn aan huisgenoten of aan bewoners in een instelling.

In het hele land zijn op deze dag activiteiten om deze hardwerkende mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Je kan op de verschillende locaties leuke workshops volgen, lekker eten, muziek luisteren en urenlang dansen!

En dat mag ook wel: maar liefst 1 op de 3 Nederlanders gaven in 2016 mantelzorg. Zo’n 750.000 mantelzorgers geven langdurige en intensieve zorg. Ongeveer 380.000 mantelzorgers voelen zich zwaar belast. En 1 op de 6 mantelzorgers combineert dit met betaald werk.

Op de website www.dagvandemantelzorg.nl kan je zien waar wat te doen is. Oh ja, en vergeet niet om een mantelzorger in jouw omgeving te verrassen met een gratis kaartje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER