Diabetes Fonds start Nationale Suiker Challenge

0
425

Een week lang eten en drinken zonder toegevoegde suikers. Kan jij het? Vandaag start het Diabetes Fonds de Nationale Suiker Challenge. Al 30.000 mensen hebben zich aangemeld voor deze gezonde uitdaging.

Het Diabetes Fonds wil mensen bewust maken van hun suikerinname. Volgens algemeen directeur Hanneke Dessing is dit hard nodig, want we krijgen gemiddeld 1,5 tot 2 keer meer suiker binnen dan goed voor ons is. De challenge moet mensen bewust maken van de verborgen suikers in onze voeding én laten zien dat er gezonde alternatieven zijn. Als je meedoet aan de actie dan krijg je tips en 21 heerlijke recepten zonder toegevoegde suikers.

De helft van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht en daarmee een verhoogde kans op diabetes type 2. Het eten van suiker is een belangrijke veroorzaker van overgewicht bij kinderen en volwassenen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben deze vorm van diabetes en daar komen wekelijks ruim 1.000 mensen bij.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

8 + 1 =